Prvi teden HANDSON MOOC-a

Pozdrav tudi vsem slovenskim udeležencem MOOC-a

Slovenci smo že vajeni, da smo ponavadi prisotni v manjšem številu, pa vendar tu smo in z veseljem smo del velike skupnosti sestavljene iz več kot 2700 udeležencev v MOOC-u. Smo v prvem tednu in prve aktivnostmi so že pred nami.

V primeru, da ste se nam pridružili v zadnjem trenutku, vas vabim k ogledu kick-off sestanka http://youtu.be/DrBCvh8MFmc. Vsebina predmeta, aktivnosti in diskusije so dosegljive v MOOC platformi na tem naslovu: https://mooc.handsonict.eu/. Pomembna zadeva, ki jo morate storiti ob vpisu v MOOC je pridružitev primerni jezikovni skupini. Tukaj je bližnjica do tega: https://mooc.handsonict.eu/courses/5/groups. Drugače pa lahko kliknete na People -> View user groups.

Prvi teden je namenjen predstavitvi splošne zasnove MOOC-a in predstavitvi nekaterih orodij, ki jih bomo uporabljali. Konec tedna nas čaka prva zbliževalna videokonferenčna seja. Namen le-teh je zbliževanje facilitatorjev z udeleženci v realnem času. Če poenostavim, malo bomo poklepetali preko videokonference, pri tem si bomo izmenjali izkušnje, skušali pa bomo tudi odpraviti težave. Naša seja bo na sporedu ob petkih ob 13:00.

Ne pozabite, poleg forumov lahko komunicirate tudi preko rabe socialnih omrežij. Mogoče je to včasih še najhitrejša rešitev. Tukaj so povezave:

Lep pozdrav vsem,

Denis Čurčić

Posted in 3rd edition MOOC