Certificació del MOOC pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

En el marc del projecte europeu HANDSON s’ofereix un MOOC per aprendre i dissenyar activitats d’aprenentatge basades en les TIC. Aquest curs gratuït, obert i en línia (MOOC) consisteix en crear i adaptar activitats d’aprenentatge amb l’ús de les eines TIC. El professorat de primària i secundària de Catalunya obtindrà un certificat oficial pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El MOOC de Learning Design Studio basat en les TIC per a les Activitats d’Aprenentatge es posarà en marxa el 27 d’octubre. El curs tindrà una durada de 5 setmanes i un grup de facilitadors donarà suport en la tasca de dissenyar les seves pròpies activitats d’aprenentatge i lliçons. El curs s’oferirà en sis idiomes: Anglès, Espanyol, Català, Català, Grec, Eslovè i Francès.

Les característiques del curs són:

    • Centrat en l’estudi de l’enfocament de l’Estudi del Disseny d’Aprenentatge (Learning Design Studio, LDS)) enfocament, un procés de disseny per ajudar els educadors a dissenyar cursos i activitats d’aprenentatge.
    • Facilitadors de diversos països amb experiència en aprenentatge en línia, creativitat i l’Learning Design Studio que treballaran amb els participants per explorar el potencial d’aquest mètode d’aprenentatge per introduir les TIC en els processos d’ensenyament i aprenentatge.
    • L’oportunitat d’observar, practicar i aprendre amb altres educadors sobre els mètodes de revisió per parells i la tutoria entre iguals.
    • La creació d’objectes pràctics que poden ser reutilitzats pels educadors a les seves aules actuals o escenaris d’aprenentatge
    • L’ús d’eines específiques per donar suport al procés de disseny d’aprenentatge: ILDE, Learning Designer i ODS

La segona edició de la MOOC va acabar al juny 2014, aquest vídeo és un resum del que van fer els participants en el curs:https://www.youtube.com/watch?v=IOVEmkXZuKU&feature=youtu.be. També pots fer una ullada als vídeos produïts durant pilot 2 per tenir una idea de què esperar durant pilot 3: https://www.youtube.com/user/HandsOnICT.

Si vols participar en el MOOC et pots inscriure aquí: http://handsonict.eu/join-us/.

I si t’interessa rebre el certificat oficial del Departament d’Ensenyament inscriu-te també en aquest formulari.

Posted in Accreditation, ICT, Learning